martes, abril 12, 2011

Punti catre cunoastere. Doneaza si tu!


Biblioteca Metropolitana Bucuresti (BMB) si Asociatia Young Initiative (AYI) lanseaza cu ocazia Sarbatorii Pascale un apel de donatii pentru copiii din Centrul Comunitar Sf. Vasile (Str. Covasna nr.8, Sector 4), unde mai activeaza inca 3 centre: Centrul pentru Copil Abuzat Sector 4, Centrul pentru Copil cu Handicap Sever "Sf. Vasile" si Centrul Mama si Copilul "Sf. Vasile".

Toate donatiile stranse vor fi distribuite beneficiarilor in data de 15 aprilie de catre echipa de voluntari a proiectului Punti catre cunoastere. (http://www.younginitiative.org/punti.php)
In cadrul Centrului Sf. Vasile AYI si BMB au infiintat un Centru de Lectura si Educatie Non-Formala, unde copiii invata sa utilizeze calculatorul si sa navigheze responsabil pe Internet si de asemenea, le sunt dezvoltate abilitatile cognitive in cadrul activitatilor de Animatie si Lectura.

Donatiile pot consta in:
materiale igienico-sanitare*
pampersi*
imbracaminte
jucarii
dulciuri
* Reprezentantii centrului au facut un apel special la noi pentru pampersi si materiale igienico-sanitare, de care acesta duce lipsa sau in orice caz, nu poate acoperi cererea necesara. AYI considera aceste elemente ca fiind primordiale pentru o functionare normala a unui centru de copii (avand in vedere si mediile din care provin cei de la centrul de zi), si va depune toata diligenta pentru a asigura prin intermediul donatiilor aceste necesitati.

Punctul de colectare al donatiilor in obiecte se afla la Filiala Ion Creanga a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti din Str. Christian Tell nr.10, Sector 1 (zona Piata Amzei, langa Ambasada Frantei).
Date contact punct colectare: Steluta Nicolae, Veronica Ene - 021/539/6542. Program: luni-joi: 9:00-16:00; vineri: 9:00-13:00.


Cei care doresc pot sa efectueze si donatii in bani, in contul RO 88 RNCB 0075 1152 6784 0001 (BCR) - Asociatia Young Initiative sau prin card bancar pe site-ul http://www.donatiionline.ro/?doneaza=217 (site realizat in parteneriat cu Ministerul Culturii de GeCad, lider pe piata romaneasca de plati online), cu mentiunea "Donatie Sf. Vasile". Donatorii care ne vor furniza si o adresa de email vor primi informatii despre modul in care au fost cheltuiti banii donati. Sumele provenite din donatii se vor indrepta primordial spre satisfacerea necesitatilor de baza ale centrului (igienico-sanitare, pampersi, apoi imbracaminte pentru cei mici).

Date contact generale:
Asociatia Young Initiative - Oana Vasiliu, PR Coordinator - 0736/502/264, Dana Neagu - 0724/674/023
Biblioteca Metropolitana Bucuresti - Mona Mihai - 0721433827
Gabriela Toma 0724 479 147

Mai multe informatii puteti afla pe site-ul http://www.younginitiative.org/

înveliş

înveliş

School poster. Foto de Trine Dalsgaard